#16. Beste Reizigers

soonlijk maken. Lindy identificeert zichzelf als non-binair en queer. Hoe is hun reis geweest? Hoe staat hen nu in het leven?

LHBTI+Clubjes

“Uit de kast en helemaal alleen,” kan je misschien denken. Maar gelukkig zijn er genoeg clubjes: christelijk en voor LHBTI’ers. Chris en Sied zijn het ook en nemen in hun niet zo serieus podcast over lhbtq en geloof. Ken jij de volgende clubjes al?

#15 Help! Ik zit in de kast.

Help ik zit in de kast podcast aan het eind van de regenboog

Je zit in de kast. Waarom is het zo verrekte moeilijk om open kaart te spelen? ‘Gewoon’ te vertellen dat je op iemand van hetzelfde geslacht valt. Dat je homoseksuele gevoelens hebt. Of dat je geen man of vrouw voelt, of dat je niet lekker in je lichaam zit. Wat spookt er allemaal door je hoofd? En waarom hebben wij die drang om ‘normaal’ te zijn?

#14 Ik zal altijd van je houden

Ik zal altijd van je houden Podcast

Geja (57) schreef het prachtige boek Ik zal altijd van je houden. Voor Geja stond het vast toen haar zoon als homo uit de kast kwam: ik hou onvoorwaardelijk van hem en God doet dat ook.  Voor de buitenwereld is dat anders. Iedereen vindt opeens iets van je kind en dat raakt je enorm.

#13 Zinnige levenslessen

Zinnige Levenslessen Christy en Alieke Podcast Aan het eind van de Regenboog

Christy & Alieke zijn christelijk, vrouw en hebben een relatie met elkaar. Hoe kwamen ze erachter dat ze gay zijn? En de grote ham-vraag: Hoe ging hun coming-out? Ze vertellen hun verhaal en zoektocht en geven ook nog eens super zinnige levenslessen. Althans, luister de podcast om het zelf te horen!

#12 Alle kleuren van de Regenboog

Alle kleuren van de regenboog Podcast Aan het eind van de Regenboog Geheim Begin

Een nieuw seizoen van de podcast Aan het Eind van de Regenboog. We starten met een regenboogstel Noud en Marije: Genderdysforie, transman, panseksueel en non-binair. Ze zijn samen bijna het hele LHBTI-pakket. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar hun genderidentiteit en seksualiteit: Hoe ontdekken ze wie ze zijn en hoe staan ze in hun geloof?

Lydia in 2 vrouwen op 1 kussen

Twee vrouwen op 1 kussen Podcast Geheim Begin

Twee vrouwen op één kussen is een podcast waarin ik (Laurie, 31) zes vrouwen spreek die in God geloven en op vrouwen vallen. Ik vraag me af hoe dat bij hen in één hoofd past, omdat dat bij mij soms niet helemaal lukt. In deze aflevering spreek ik Lydia. Zij gelooft in God en kan […]

Homoacceptatie in de christelijke muziekwereld

HolyBe’er Lindy en vader Marcel Zimmer te gast bij HolyHits

Waar we een aflevering eerder óver LHBT+ in de christelijke muziek praatten is het nu tijd om mét muzikanten uit die wereld te praten. Thomas Dekker staat regelmatig op het podium bij LEV, tourde mee met Sela en is sinds een paar jaar samen met zijn vriend Willem. Hij deelt met Martine hoe die combinatie […]

Holy Hits: De kerk en de Kast

De kerk en de kast Holy Hits taboes

Martine, Bert en Matthijn bespreken wat er met de carrières van duidelijk christelijk gelabelde artiesten is gebeurd nadat zij uit de kast kwamen. Al jarenlang is dit binnen de harde kern een gevoelig onderwerp. Waar de een al haar gitaren verkocht, maakte de ander een compleet pride-album op eigen titel. Waarom drukt dit op deze […]

#11. Oostblok Façade

Kan je als gay koppel hand in hand over straat lopen in bijvoorbeeld Polen? De situatie van LHBTI’ers in het buitenland is soms een ver-van-je-bed-show… De verhalen van gast Wielie laten je verbazen dat bepaalde situaties nog voor kunnen komen in het ‘westerse’ Europa. En we horen ook meer over het werk van het Europees […]

Mis nooit een verhaal

Volg ons ook op onze social media kanalen
en mis nooit een nieuwe video, podcast of verhaal

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand
een overzicht met alle nieuwe verhalen!