“Als ik nu in de spiegel kijk…”

Christen en biseksueel, gaat dat samen?

schrijft voor Expreszo. Maar ze is nog niet tevreden met de plek die het geloof heeft in haar leven. Daarom gaat ze opnieuw op zoek gegaan naar wat het geloof voor haar kan betekenen.

Coming-out in 50 tinten

Ik wist dat ik mijn ouders pijn ging doen door uit de kast te komen. Het contrast zou niet groter kunnen zijn: ik was gelukkig vanwege mijn nieuwe relatie, maar juist mijn geluk zou hun zo veel ongeluk brengen. Toch wist ik dat ik deze stap wilde zeggen. Ik wilde eerlijk zijn en geen dubbelleven leven.

En mijn relatie met God?

kerk om te mogen voelen wat je voelde.” Ze sloeg de spijker op de kop. Ik heb me eindeloos druk gemaakt over de kerkorde van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) die nog steeds een onderscheid kent tussen het inzegenen van heteroparen en het zegenen van homoparen.

Op date met een vrouw

Christen op date met een vrouw Geheim Begin

Het was duidelijk dat er iets drastisch moest gaan veranderen. Ik wist dat ik een stap moest zetten en niet op dezelfde voet verder kon gaan, telkens verzeild rakend in relaties met mannen waarvan ik wist dat ze niet voor mij waren.

Jacob kwam als 71-jarige uit de kast

Jacob Diederiks (80) is al 54 jaar getrouwd met Paulien en vader van vier kinderen. De oud-leraar is van gereformeerden huize, voormalig ouderling en nog altijd een kerkmens in hart en nieren. Als 71-jarige kwam hij uit de kast als homo. Deze week verscheen zijn autobiografie Oudroze.

Zij valt op vrouwen

Zij valt op vrouwen Geheim Begin

“Ik zou zo graag op vrouwen willen vallen, maar helaas, het voelde alsof ik de boot had gemist. Als ik echt op vrouwen viel, dan was ik al lang op een vrouw gevallen. Ik voelde me hetero tegen wil en dank. Ik wilde helemaal geen hetero zijn, want met een vrouw samen zijn, dat is toch het mooiste wat er is?

Wilco kwam uit de kast in een reformatorische kerk

De deelnemers van het EO-programma Ken je mij? hebben allemaal te maken met hetzelfde hete hangijzer in de kerk: uit de kast komen als homoseksueel. Wilco Dekker is lid van de Gereformeerde Gemeenten, een kerk waar dit niet zonder meer wordt geaccepteerd. “Niemand wist van mijn geheim…” “Ik was van plan te stoppen met geloven […]

Samen de toekomst in

Samen met onze dochter zijn wij de toekomst in gegaan. Zoals Jan in het vorige blog zei: “We zijn steeds meegegaan in het proces.” De weg die volgde, bracht veel voort. We kregen er officieel een schoondochter bij en waren zeven jaar geleden erbij op hun bruiloft. Ook dat was best een grote stap voor […]

Ten Strijde

Hoewel Jan en ik beide strijd voelden over het feit dat onze dochter op vrouwen viel, gingen we er ieder anders mee om. Jan: “In eerste instantie was ik afstandelijk. Ik hoopte dat het een bevlieging was. Maar het ging niet over. Later ben ik in gaan zien dat vaderliefde naar mijn dochter toe belangrijker […]

Onze dochter vliegt uit

In de beginjaren van 2000 hadden we drie pubers en twee basisschoolleerlingen in huis. Zoals dat gaat in een gezin is de één meer op de voorgrond dan de ander. Onze oudste kwam vrij rustig de pubertijd door, ze slaagde voor haar middelbare schoolexamen en maakte zich klaar om te gaan studeren. In 2005 werd […]

Mis nooit een verhaal

Volg ons ook op onze social media kanalen
en mis nooit een nieuwe video, podcast of verhaal

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand
een overzicht met alle nieuwe verhalen!