Op date met een vrouw

Het was duidelijk dat er iets drastisch moest gaan veranderen. Ik wist dat ik een stap moest zetten en niet op dezelfde voet verder kon gaan, telkens verzeild rakend in relaties met mannen waarvan ik wist dat ze niet voor mij waren.

Gelukkig kon ik mijn allereerste stap helemaal anoniem zetten; gewoon mijn filter op Tinder wijzigen van ‘man’ naar ‘vrouw’. De eerste keer swipen langs vrouwen voelde super spannend. Ik was het nu echt voor mezelf aan het toegeven dat ik naar vrouwen keek en niet naar mannen. Maar ik was nog niet klaar om ook echt naar rechts te swipen. Dus hoe aantrekkelijk ik een vrouw ook vond, ik bleef gewoon stug naar links swipen. Op die manier werd ik nog even niet geconfronteerd om dan ook consequenties aan een eventuele match te verbinden.

Christen op date met een vrouw Geheim Begin

Niets liever dan op date met een vrouw

Ondertussen nam ik een vriend van me in vertrouwen. Hij woonde aan de andere kant van de wereld en we hadden geen gezamenlijke vrienden. Een lage drempel dus om mijn gevoelens voor het allereerst toe te geven. Gelukkig reageerde hij heel positief en moedigde hij me aan om vooral verder mijn gevoelens uit te zoeken. Hij vond het helemaal niet raar dat ik als dertiger hier nu nog mee kwam.

Nu had ik dus iemand in m’n leven die oprecht blij voor mij zou zijn als ik met een vrouw zou gaan daten. Maar ik voelde me toch nog steeds klem zitten. Ja, ik zou niets liever doen dan op date met een vrouw. Maar hoe wist ik dat zeker? Terwijl ik dat nog nooit had gedaan? Wat als ik me vergis en het allemaal alleen maar in mijn hoofd zat?

Naar rechts swipen

De enige manier om uit de impasse te raken was om toch gewoon de sprong in het diepe te wagen en helemaal open en eerlijk te zijn over waar ik stond. Dus ik begon toch naar rechts te swipen op Tinder. Dat deed ik helemaal intuïtief. Ik wilde niet allerlei rationele bedenkingen maken. Ik wilde gewoon weten waar mijn hart me naar toe zou leiden. Deze keer wilde ik mijn gevoel laten spreken. En tot mijn verrassing was dat helemaal niet moeilijk. Ik wist gewoon puur intuïtief al welke vrouwen ik aantrekkelijk vond en welke niet. Al snel begon ik daadwerkelijk matches te krijgen. Mijn allereerste Tinder-match bleek met een vrouw te zijn die mij wel wilde inwijden in de BDSM-wereld… Niet bepaald wat ik in gedachte had. Mijn tweede match vond dat ik niet het juiste sterrenbeeld had en un-matchte me al snel weer.
Op date met een vrouw Later uit de kast Lesbi Geheim Begin
"Ik was compleet euforisch dat ik de stap zette."

Ik vond haar mooi

Maar mijn derde match was raak. Ik wist het zéker. Ik vond haar mooi en ik wilde haar ontmoeten. En ik vond dat ik dan ook maar het initiatief moest nemen. Dus een week na onze match hadden we een eerste date. Toen ik eenmaal in dat diepe was gesprongen, voelde ik direct dat ik er thuishoorde. De eerste date voelde niet vreemd of ongemakkelijk, verre van zelfs. Ik was compleet euforisch dat ik de stap zette. En dat gevoel van euforie is eigenlijk nooit meer helemaal weggegaan. De eerste dagen erna werd ik telkens wakker met het gevoel van: ‘er is wat leuks’ en dan werd ik helemaal wakker en dacht ik: ‘Hoera, ik date met een vrouw, hoe geweldig is dit?!’

We namen langzaamaan de tijd om elkaar beter te leren kennen en onze relatie langzaam op te bouwen. Tegelijkertijd vertelde ik ook steeds meer mensen dat ik met een vrouw aan het daten was. Soms terloops, bijna achteloos zelfs, noemde ik dat mijn nieuwe date een vrouw was. Heerlijk vond ik dat. En vaak reageerden vrienden dan ook super relaxed, namen het gewoon voor kennisgeving aan en waren gewoon blij voor mij. Als ik dan weer een positieve reactie had gehad, bleef ik maar stralen. Zo mooi kan het leven zijn: met je vrienden vieren dat je de liefde hebt gevonden, onafhankelijk of dat nu met een man of een vrouw is.

Ik was zó trots dat ik deze stap had gezet. Zó gelukkig dat ik het gewoon dééd: daten met een vrouw. Dat ik het mij niet allemaal had ingebeeld, maar dat het echt waar was. Ja, ik viel echt op vrouwen in het algemeen, en op deze vrouw in het bijzonder. Er viel een last van mijn schouders.

Ik weet het nu. Ik weet het zeker. Eindelijk. Maar een andere last op mijn schouders werd juist steeds groter. Het moeilijkste deel van mijn coming-out moest nog komen: mijn ouders en de kerk wisten namelijk nog van niets.
Nog niet uitgelezen?

We hebben nog meer verhalen voor jou.

Mis nooit een verhaal

Volg ons ook op onze social media kanalen
en mis nooit een nieuwe video, podcast of verhaal

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand
een overzicht met alle nieuwe verhalen!