Haar ouders waren niet op de bruiloft

Omdat ze ook voor de kerk wilden trouwen konden de ouders van Elsbeth er niet achter staan, want een huwelijk is bedoeld voor een man en vrouw. Dit brengt voor Elsbeth veel pijn met zich mee.

In de 40 en uit de kast

Jolande uit de kast als lesbi

Het werd daarna letterlijk lente in haar leven. Na een periode van onbewust zijn kon ze eindelijk zijn wie ze was. Nu gaat de zon schijn en ze zat er totaal niet mee dat ze al 43 was. Het labeltje ‘lesbisch’? Dat boeit haar eigenlijk helemaal niets.

Alles van waarde (telefilm)

Alles van Waarde homo film

pgeschud door een zware mishandeling van twee mannen. In eerste instantie is nog niet duidelijk wat het motief is van de daders, maar al snel blijkt dat het om homohaat gaat.

Homo, liefde en de kast

Albert van Reenen vertelt over zijn homo-zijn Geheim Begin

Albert van Reenen vertelt zijn verhaal over hoe hij zijn grote liefde heeft ontmoet, hoe hij uit de kast is gekomen, hoe hij met zijn homoseksualiteit omging en hoe hij er nu mee omgaat.

Coby: “Je houdt gewoon van je zoon”

Je wilt dat je kind gelukkig is, ook als hij homo is Coby bij Geheim Begin

In een drukte van jewelste kwam de zoon van Coby uit de kast: “Als moeder houd je gewoon van je kind en wil je dat hij gelukkig is. Maar ik wist dat hij het moeilijk zou krijgen omdat hij ‘anders’ is. En je maakt je zorgen als moeder. Maar God houdt onvoorwaardelijk van hem.”

Gert-Jan en Erik over hun homoseksualiteit

Gert-jan en Erik over hun homoseksualiteit in de kerk

as 45 toen hij uit de kast kwam. Zijn partner Erik benoemt het pittig gedeelte van uit de kast komen in de kerk: “Jij bent onderwerp van een discussie, op basis van iets waar jij er ook niet voor gekozen hebt en dat raakt je diepste wezen.”

Eleonore en Joke vallen op vrouwen

Twee lesbische vrouwen met tegengestelde verhalen leren elkaar kennen door een briefwisseling. Eleonore is een stoere jonge vrouw die door het uit de kast komen van haar broertje tot het besef komt dat ze op vrouwen valt.

Bernard en Johan in Ken je Mij?

Ken je Mij Bernard en Johan Geheim Begin

Bernard voelt zich lange tijd anders dan de andere jongens van het platteland van Noordwest-Drenthe, maar komt pas tijdens zijn studie uit de kast. Dat brengt opluchting, maar ook kritische vragen binnen zijn kerk.

Ken je mij? LHBTI’ers schrijven brieven naar elkaar (EO)

Ken je mij? Nieuw EO-programma

Homoseksuele mannen en vrouwen delen hun ervaringen over sociale acceptatie in christelijke kring. Ze schrijven brieven naar elkaar waar ze diverse onderwerpen bespreken: Hoe reageren hun mede-gelovigen hierop? Welke ervaringen hebben ze? Welke worstelingen maken ze door?

Een prettig gesprek met Simion

Wat als je een biculturele achtergrond hebt? Als we allemaal beginnen vanuit zelfrespect en ook empowerment: dan hoeven we anderen niet naar beneden te halen. Dan kunnen we gelijkwaardig en met respect het gesprek aan gaan. Hoe ga jij daar mee om?

Mis nooit een verhaal

Volg ons ook op onze social media kanalen
en mis nooit een nieuwe video, podcast of verhaal

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand
een overzicht met alle nieuwe verhalen!