Eleonore en Joke vallen op vrouwen

Twee lesbische vrouwen met tegengestelde verhalen leren elkaar kennen door een briefwisseling. Eleonore is een stoere jonge vrouw die door het uit de kast komen van haar broertje tot het besef komt dat ze op vrouwen valt.

Ze vindt het verschrikkelijk om haar ouders te moeten vertellen, want nu zullen ze nooit opa en oma worden. Joke heeft gekozen voor een relatie met een vrouw en samen wachten ze op de komst van een pleegkindje. Maar net als Eleonore worstelt ze met God. Zijn ze gewenst zoals ze zijn, en welke keuzes vraagt Hij van ze?

Eleonore staat ook op BEAM met een interview, waarin ze ook haar ontmoeting met Joke benoemt: “Ik heb gezien dat Joke door precies hetzelfde proces heenging als ik. Ook zij had twijfels en vragen. Ik heb nog nooit zo intensief met iemand gepraat die in hetzelfde schuitje zit als ik. Het was zo mooi om te zien dat onze levens, ondanks de verschillende keuzes, niet heel ver uit elkaar liggen. We hebben een ander besluit genomen, maar we geloven in dezelfde God. Die twee beslissingen kunnen gewoon naast elkaar bestaan. Er is niet één unieke waarheid. Dit is iets wat jij samen met God moet uitvechten, dat kan een ander niet voor je doen.”

Bekijk ook de eerdere afleveringen van Ken je mij?

Video afspelen

abonneer je op ons youtube-kanaal

Nog niet uitgekeken?

We hebben nog meer video-verhalen voor jou.

Mis nooit een verhaal

Volg ons ook op onze social media kanalen
en mis nooit een nieuwe video, podcast of verhaal

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand
een overzicht met alle nieuwe verhalen!